דוידי קליר- מסלולי טיול - מסלול מס 7 Amalfi ועד נאפולי
Booking.com
Booking.com
דוידי קליר - מסלולי טיול
לחץ

2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר 

מסלול מס 7
אמאלפי ועד נאפולי

נכון שלא עשינו את כל הדרך האמאלפיטאנית ויש עוד את הכפר היפה Cetara ממלכת ייצור האנשובי, והעיר הגדולה של האזור סלרנו. אבל לטעמי במה שעשינו עד כה זה מספיק ואנחנו את דרכנו לנאפולי נעשה לא דרך הכביש הראשי אשר נמצא בסופה של ה- Costiera Amalfitana. אנחנו "נחתוך" דרך הכבישים הפנימיים שעוברים את חצי האי במרכזו מדרום לצפון. הכוונה לכביש SP1 העובר דרך ראוולו וממשיך לכיוון נאפולי דרך הכפר ההררי Corbara. או בכביש SP2A . 2 הכבישים הללו מתחברים בצד הצפוני והופכים לכביש SP2B אשר יוביל אתכם עד לאוטוסטראדה A3 א  או E45 עליה ניסע לכיוון העיר נאפולי. קצת אחרי מפגש הכבישים הכביש יורד בסדרת פיתולים משמעותית והנופים של מפרץ נאפולי יהיו פרושים לרגליכם.

עד להגעתנו לנאפולי אנחנו עוברים דרך המקומות הבאים המסודרים לפי סדר ההגעה אליהם מדרום לצפון.
 

  1. Parco Nazionale del Vesuvio

  2. Missionari Redentoristi Colle Sant'Alfonso

  3. אתר עתיקות  Villa di Poppea הידועה בשם Oplontis

  4. העיר Ercolano אשר נקברה תחת מעטה לבה בגובה של 20 מטר.

מצ"ב מסלול הדרך מאזור אמאלפי ועד למלון המומלץ בנאפולי  
 
היעד הראשון שהולכים לעשות הוא הר הגעש ווזוב המתנשא ונראה מכל מקום באזור מפרץ נאפולי. כאילו בא להזכיר לכם שהוא כאן על המפה ובגדול. בדרך אל ההר אפשר להיכנס אל מנזר Missionari Redentoristi Colle Sant'Alfonso לשם תצפית על הנוף של המפרץ אבל כניסה זו יותר מתאימה למי שאולי לא עולה אל ההר. מי שכן עולה התצפית והמראות ממרומי ההר הן ללא ספק מהתמונות המרשימות של הטיול שלכם.

Missionari Redentoristi Colle Sant'Alfonso


מסלול הדרך מאמאלפי ועד לווזוב 
הר הגעש ווזוב או בשפת המקום Vesuvio מתנשא לגובה של 1281 מ המתרוממים באחת מעל למפרץ נאפולי. צורתו היא צורת קונוס הפוך, המראה האידיאלי של הר געש. לכאורה נראה כל כך שלו אבל מתחת למעטה השלו הזה מסתתרת לה פצצת זמן רצינית. ההר היושב רק 9 ק"מ מנאפולי שולט על אוכלוסיה של 3 מיליון בני אדם היושבים בישובים הסובבים אותו בעיקר בנאפולי העיר השלישית בגודלה באיטליה. הווזוב הינו הר הגעש היחידי שנמצא על שטח יבשת אירופה וכרגע נמצא במצב שהייתי מגדיר אותו כמנוחה. שהרי ההתפרצות האחרונה שלו הייתה בשנת 1944 ובמושגים של התפרצויות הרי געש זה כמעט כמו אתמול. ההתפרצות המפורסמת שלו היא כמובן זו שהחריבה וקברה תחתיה את פומפיי והרקלנאום והפכה אותו להר הגעש הכי מפורסם בעולם.
בשנת 1995 הפכו את ההר לשמורת טבע וכדי להגיע ללוע הר הגעש עליכם להחנות את הרכב במגרש חנייה המיועד לרכבים פרטיים והנמצא במיקום יותר נמוך לעומת אוטובוסים המורשים להגיע יותר קרוב אל הלוע. מה שמעט מאריך לכם את המסלול למי שבא עם הרכב שלו. מהחנייה עליכם לטפס רגלית גובה של כ- 200 מטר ולהקיף את הלוע בשביל סיבובי. אורך כל המסלול הזה שכולל טיפוס די אינטנסיבי  כ- 4 ק"מ. הכניסה היא בתשלום.
הטיפוס בגבהים הללו ידרוש מאמץ שבגבהים שכאלה עשוי להיות יותר קשה למי שיש כושר לקוי או קשיים פיסיים כאלו ואחרים. לאורך שביל הטיפוס יש מעקה ליד שיכול לסייע ולהקל. מי שיש בעיות בריאותיות כדאי לו לבדוק היטב את עניין הטיפוס אל הלוע.
לבוא מצוידים במים, נעליים להליכה בשטח מסולע, כובע, משקפי שמש, קרם הגנה ומעיל קל. כן מעיל אפילו בקיץ עשוי להיות קריר על ההר בשל גובהו. 1281 מטר.
בשמורת הווזוב יש יותר משביל אחד לטיולים. למעשה יש 9 שבילים שחלקם ידרשו ממי שמבצע אותם מאמץ ניכר.  השביל הפופולארי ביותר הוא השביל שייקח אתכם מהחנייה שגם היא כמובן בתשלום אל שפת הלוע המרשימה.
קחו בחשבון שהקופות נסגרות בשעה 17:00 ויש לתכנן כך שאתם מגיעים להר ויש לפניכם לפחות 2-3 שעות של טיול.
כדאי לקחת בחשבון שמעבר לקופות ובמהלך הטיול אל הלוע ובחזרה אין לכם שירותים מסודרים.
הנופים של מפרץ נאפולי והלוע של ההר שווים את מאמץ הטיפוס שאתם הולכים לעשות במיוחד אם בחרתם לכם יום בהיר ונטול ערפל עננים ואובך. למי שחושב שהוא הולך לצפות בלבה מבעבעת או גזים הנפלטים מאדמה צפויה אכזבה אבל ניתן לראות קיטור ומים מבעבעים בטמ"פ רתיחה באזור אחר ליד נאפולי הנקרא : Vulcano Solfatara.
כדאי לדעת שממש לפני הסיבוב על שפת הלוע יש מבנה שממנו יוצא סיור מודרך גם באנגלית ללא תשלום של כ-10 דקות על גיאולוגיה של המקום ועל מה שרואות עיניכם.

הר הווזוב

יש אפשרות הגעה בשרות של אוטובוסים היוצאים מכמה ערים באזור כמו פומפיי הרקלנאום. מכיוון שכול הטיול שכתוב כאן מבוסס על טיול רכוב ברכב שכור כזה או אחר לא ניכנס כאן לפרטים אבל כדאי לדעת זאת.
מההר אנחנו יורדים אל אתר העתיקות Villa di Poppea שהתגלתה במקרה בעת חפירת תעלה- Sarno Canal.
מסלול הדרך ממרומי הווזוב ועד ל- di Oplontis  Villa 
 
הווילה הידועה גם  בשם:di Oplontis  Villa כפי הנראה שימשה כביתה של אשתו השנייה של נירון קיסר Poppaea Sabina בעת שלא שהתה ברומא. פופיאה המקור שלה היה מהאזור הזה אשר ליד פומפיי.
הווילה מפורסמת בציורי הפרסקאות שלה שנשתמרו בצורה מעולה ומי שיגיע למקום יזכה לראות עבודות של ציירים מאותם הזמנים שעיטרו את קירות ארמונות הקיסרים ונשותיהם לא פחות ולא יותר. לפנינו ווילה רומית מפוארת, ענקית, עם גינה ובריכה ענקית. שמורה במצב מצוין. חלק ממנה עדיין נמצא מתחת לכביש העובר במקום.

 di Oplontis  Villa

את הווילה תוכלו לראות במו עיניכם על פופיאה אוכל לספר בכמה שורות ממקור נחמד שמצאתי ברשת.
פופיאה סבינה הייתה מהנשים היפות של רומא ובאותה נשימה אומרים שהיית אגואיסטית ולא מהחכמות ביותר. עם שיער אדמוני ועור לבן ונפלא אשר הסוד שלו היה השימוש בחלב של אתונות ומכיוון שזה כנראה לא הספיק היא השתמשה גם ב.....זרע של גלדיאטורים. נירון קיסר היה בעלה השני והיא הגיעה למעמד אשת הקיסר בזכות תככים ומעשים אפלים לרוב. ל"זכותה" נזקפים כמות חיסולים ביזאריים לא קטנה עת סללה את דרכה למעלה. גם מותה שלה לא היה מוות טבעי ונגרם על ידי בעלה נירון שהיה בעצמו משוגע לא קטן ובאחת מהתקפות הזעם הללו הוא בעט בבטנה עת הייתה בהריון. מה שהביא למותה.

 di Oplontis  Villa

ואם כל זה לא הספיק לכם אז הנה עוד פרט מעניין על פופיאה סבינה.
מסתבר שלפופיאה היה סימפטיה ליהודים ואת זאת מציין ההסטוריון יוספוס פלביוס או בשמו היהודי יוסף בן מתיתיהו הידוע שכתב את הספר מלחמת היהודים על המרד בימי בית שני.
הוא מספר שפופיאה הייתה לא פעם מליצת יושר על היהודים בחצר הקיסר וסייעה יותר מפעם אחת בידי היהודים.
 האתר האחרון שנשאר לנו להיכנס אליו ביום הזה אלה הם שרידי העיר הרקלנאום. אחותה הקבורה של פומפיי.
נכון שיש כאלו שיאמרו ואף אמרו לי שלבקר גם בפומפיי וגם בהרקלנאום זה יותר מדי, ויש לא מעט אתרים שעוסקים בשאלה לאן כדאי ללכת ולמה. אבל כמה פעמים יצא לכם באמת להיות באזור הזה שכל כך הרבה היסטוריה אפשר לראות וממש לחוש אותה. לכן התשובה שלי לכל אותם המתלבטים. לכו לשני המקומות.
העיר הרקלנאום או יותר נכון חפירות הרקלנאום משתרעות על שטח שהוא אולי כגודלו של רובע אחד של פומפיי.
כך שלא צריך ללכת הרבה. לפנינו שלושה רחובות אורכיים לא ארוכים ו-2 רוחביים. אפשר גם להבין את הבדלי הגודל ממספר הנפשות שגרו בכל עיר. אם מדברים שבפומפיי חיו 20000 בני אדם הרי שבהרקלנאום חיו כ-6000 בלבד.
מגיעים לחנייה לפני שערי הכניסה ורק אחרי שנכנסים ומתחילים להתקדם אל הגשר אשר עליו תעברו בשביל להיכנס אל העיר תוכלו לראות ולהבין את המשמעות הזאת של להיות קבור תחת שכבת לבה בגובה של לא פחות מ-20 מטר.
בזמן שהאפר שנחת מהשמיים על גגות פומפיי גם הכיל לא מעט גושים במשקל גדול ובעת נפילתם והערמות שלהם הרסו את גגות העיר ופנים הבתים בחלקם הלא קטן. בהרקלנאום הלבה שזרמה כנהר ברחובות וטיפס למעלה עד שכיסתה את הבתים בשיכבה עבה של לבה שהפכה לסלע אשר שמר על האוצרות שתחתיו בשכבת סלע בזלת שבמקומות מסויימים אף הגיעה לעובי של 30 מטר. צורה זאת עזרה ממש לשמר את המבנים ולקבע מצב. כך כאשר המקום נחפר נתגלו בתים עם משקופי עץ,רהיטים, דלתות, קומות עליונות, מדרגות, קירות מעוטרים,רצפות, ועוד. אפשר בהחלט להגיד שהרקלנאום הממצאים שלה הרבה יותר מרשימים מאשר פומפיי.
כשעוברים את הגשר שמגשר בין הרקלנאום של ההווה להרקלנאום של העבר אתם מביטים אל עומק החפירה שנעשתה במקום אשר לפני כמעט 2000 שנה עמד כאן הנמל של העיר. היום הים נמצא כחצי ק"מ מערבה. חצי ק"מ שהים נדחף ע"י התפרצות הר הגעש וההשלכות שלה.
אם קניית הכרטיסים לא לשכוח לקחת איתכם מפה ומי שרוצה גם להשכיר מדריך קולי להבנה מעמיקה יותר של הממצאים שאתם רואים.
המקומות שמומלצים כאן הם אלו שעשו עלי את הרושם הגדול יותר. לא בהכרח הממצאים והחשיבות שלהם לעולם הארכיאולוגיה, אלא מראה הבתים ומה נשאר מהם. במידה ונמצא שמו של בעל הבית אזי קראו לבית על שמו. במידה ולא אזי שם הבית ניתן לפי הממצא המשמעותי שנמצא בבית. בין אם זה פסל או ציור כזה ואחר בדרך כלל ציורים הקשורים למיתולוגיה היוונית או הרומית, בין אם זה לפי המקצוע שבעל הבית עסק בו או אם היה בו אלמנט ארכיטקטוני כזה או אחר.
המקומות שחייבים לראות בהרקלנאום לפי סדר ההליכה בלבד:

הרקלנאום

  1. House of Argus . אשר שמו נגזר מהציור של ארגוס השומר על לו שהייתה אישה שכולם חשקו בה. בפקודתה של הרה אשתו של זאוס שהייתה קנאית, ארגוס נשלח להשגיח על לו.  את הציור ניתן לראות במוזיאון הארכיאולוגי של נאפוליthe myth of Argus and Io  

  2. House of the Skeleton  שמו נגזר מהעובדה שכאן התגלו שרידי גופת אדם הראשון שהתגלה בעיר. עד לגילוי הייתה סברה שהעיר ננטשה כולה.

  3. The House of the Opus Craticium     

  4. House of the Wooden Partition כשמו כן הוא. כאן נמצא פרגוד מעץ שחצץ בין החדרים.

  5. The Central Thermae   עם רצפות פסיפס מרהיבות.     

  6.  The House of the Double Atrium  

  7.  The House of the Tuscan Colonnade

  8. The House of the Black Hall   Colonnade אחד מהמרשימים בהרקלנאום.

  9. The House of the Tuscan Colonnade

  10.  The Samnite House

  11.  The House of the Mosaic Atrium

  12.  The House of the Deer

  13.  House of the Neptune Mosaic שלטעמי הוא הכי מרהיב בהרקלנאום.

 
מהרקלנאום אנחנו נוסעים למלוננו בנאפולי.
מלון מומלץ בנאפולי במיקום מצוין הוא Hotel Napoli - Palazzo Turchini אשר נמצא על Via Medina סמוך מאוד לתחנת המטרו Municipio מה שנותן לכם את הנוחות להגיע בקלות אל רשת תחנות המטרו שישמשו אתכם ב-3 הימים הבאים.

הרקלנאוםהרקלנאום

הרקלנאוםהרקלנאום


מסלול הדרך מ- di Oplontis  Villa דרך הרקלנאום ועד למלון  Palazzo Turchini

מסלול הדרך כולל את הנסיעה אל שדה התעופה הבינלאומי Capodichino  של נאפולי.
כדאי לדעת שבנאפולי כמעט ולא תמצאו מלון שתוכלו להחנות בו את הרכב שלכם ללא תשלום נוסף של כמה עשרות יורו ליום חנייה. יש לא מעט מלונות שהחנייה שלהם היא בכלל לא במלון אלה בחנייה פרטית סמוכה. כדאי לכם לשקול את האפשרות של החזרת הרכב בנאפולי ונסיעה לשדה במונית. זה אם אתם בנאפולי יותר מאשר לילה אחד. 

השימוש בכל המידע שמופיע כאן ובמסלולים המתוארים בהמשך הוא על אחריות המטייל בלבד.

2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר

 
השימוש בכל המידע שמופיע כאן ובמסלולים המתוארים בהמשך הוא על אחריות המטייל בלבד.
אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן המסלול בלא קבלת הסכמתו של דוידי קליר בכתב ומראש.
דוידי קליר אינו אחראי בשום מקרה ואופן לשימוש שנעשה במידע המצוי במסלול המתואר בהמשך.
דוידי קליר לא יהיה אחראי לשום נזק ישיר או עקיף, כספי או אחר, שייגרם למשתמש במסלול המוצע
.
2013 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר