דוידי קליר- מסלולי טיול - טנזניה
Booking.com
Booking.com
דוידי קליר - מסלולי טיול
לחץ

2024 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר 

  מסלול עצמאי לטנזניה 

למעוניינים במידע : נא ליצור קשר עם דוידי קליר מסלולי טיול 0547411949

מקור השם טנזניה הוא מהשילוב של טנגניקה +זנזיבר כאשר זנזיבר הוא האי עם חולות הזהב וטנגניקה הוא החלק היבשתי העצום של טנזניה

במדינה בת 69 מיליון התושבים עם רוב נוצרי של כ-61% והשאר מוסלמים ודתות אחרות.
שטחה של טנזניה 947,300 קמ"ר.  
כדי לבקר במדינה הזאת אנחנו צריכים לטוס. הרבה לטוס היות ואין טיסות ישירות אל אחד מנמלי התעופה הבינלאומיים של המדינה.
איך מתחילים טיול בטנזניה? מכיוון שהטיול הזה בהיבט האישי שלי היה שונה מרוב הטיולים שעשיתי אוסיף את נקודת המבט וההחלטות שעשיתי אני בתכנון של הטיול ואת החוויות שעברנו אנחנו בטיולינו בטנזניה.
נרשום כאן את מהלך ההחלטות והמהלכים שהמטייל העצמאי צריך לבצע לפני הטיול ועד ליום החזרה לישראל.
מתי נוסעים?
הדבר הראשון שאנחנו צריכים זה לבחור את תאריכי הטיול. כל השנה אפשר לבקר במדינה.        עונות השנה מתחלקות לשתי עונות יבשות ושתי עונות רטובות.
ינואר ועד לפברואר היא העונה היבשה הקצרה
אמצע מרס ועד לאמצע יוני היא העונה הרטובה הארוכה
סוף יוני עד אמצע אוקטובר היא העונה היבשה הארוכה
אמצע אוקטובר ועד לסוף נובמבר היא העונה הרטובה הקצרה

עונה יבשה ?? שלא תחשבו שיבש זה בלי גשם. זה עם קצת פחות גשם. בחודשים יולי ועד ספטמבר עומס המטיילים יותר גדול היות ויש חופש בכל העולם וזו התקופה שבה יש מטיילים רבים. כמו כן זאת עונת הנדידה של העדרים הגדולים וכולם באים לצפות בעדרי הגנו החוצים את נהר המארה.  אם תטיילו ממש  בסוף יוני/תחילת יולי תמצאו את מרבית בתי המלון והלודג'ים כמעט ריקים או עם הרבה חדרים ריקים מה שיאפשר לכם למצוא מקום לינה במחיר סביר. מחיר סביר צריך לומר בזהירות היות וגם לאוהל אתם עשויים למצוא את עצמכם משלמים אפילו 100$. נכון , אוהל, עם מיטות נוחות ושתי כיסאות והרבה נוף וטבע ויש כאלו עם שירותים ומקלחת צמודים אבל בשורה התחתונה זה עדיין אוהל. בתקופה יותר מאוחרת כמות המבקרים גדולה ולמצוא מקום לינה בעלות סבירה עשוי להיות בעייתי ואז באמת כדאי להיות ערוכים ללינת שטח או שאתם כאמור מזמינים את הלינות מראש. הקושי גדל במיוחד בעונת הנדידה הגדולה או אז טנזניה מתמלאת בתיירים 
                                                           
טיסות:
הדבר השני הוא לחפש טיסות מספיק זמן מראש. לארושה/נמל התעופה קילימנג'רו  מגיעים עם חברת אתיופיאן אשר טסות מבן גוריון אל אדיס אבבה שהיא בסיס חברת התעופה . מבחינת זמן טיסה האופטימאלי אמור להיות עם אתיופיאן. מאז הסכם התעופה עם סעודיה זמן הטיסה התקצר משמעותית. כמו כן יש כיום טיסות דרך דובאי ומפעם לפעם יש גם טיסות ישירות. אם בתכנית שלכם גם נופש בזנזיבר הרי אפשר לטוס לשם ולעשות טיסת פנים לארושה לפני או אחרי החופש על חופי האי המרהיבים.
 מדי פעם יש מבצעים והמחירים עשויים להשתנות באופן משמעותי ביותר. לדוגמא: כאשר באתי לחפש בפעם הראשונה טיסה עלות הטיסה הייתה פחות מ-600$ לאדם. זה היה בחודש מרץ/אפריל לטיסה בסוף יוני וחזרה באמצע יולי.
מי שהזמין כשבועיים אחרי כבר נאלץ לשלם 900$ לכרטיס ואף יותר על אותה הטיסה. אז ממש שווה לבדוק לחפש ולדעת מתי כדאי "לחתוך" ולהזמין. מספר הימים המוצעים למסלול שמופיע בפרק הזה של טנזניה הוא 11-18 ימים וזה בעיקר תלוי האם אתם הולכים גם להינפש בזנזיבר
15 פרטים חשובים על טנזניה:
                                                    
  1. ההר הגבוה באפריקה- הקילמנג'רו שוכן בטנזניה - 5,895 מטרים
  2. נדידת העדרים הגדולה מתרחשת בעיקרה בצפון טנזניה- נדידה גדולה של מיליוני אוכלי עשב
  3. בטנזניה נוכל לצפות בטורפי העל כמו- אריות-נמרים-צ'יטות-צבועים-תנים-תנינים-סרוול- ועוד
  4. בטנזניה נוכל לצפות באוכלי עשב רבים כמו- בופלו אפריקאי-גנו בעדרים אדירים-זברות-פילים-קרנפים(נדיר)-ג'רפות-סוגי אנטילופות רבים-היפופוטמים אדירי מידות
  5. למי שאוהב ציפורים הרי שטנזניה היא גן עדן לצפרים והטיול שלו יהיה ממש מלא מלא כי בזמן שאין אריות תמיד יהיו ציפורים מרהיבות
  6. השמורות העיקריות של טנזניה מצפון לדרום הן: סרנגטי, נגורונגורו , אגם מניארה, טרנגירי, ארושה, הר קילינג'רו. כמובן שיש עוד שמורות בטנזניה אפילו גדולות יותר כמו Nyerere National Park שנחשב לפארק הגדול ביותר ביבשת אפריקה.
  7. מצפון טנזניה גובלת ב- בקניה ובאוגנדה
  8. ממזרח יש את האוקיאנוס ההודי
  9. מדרום טנזניה גובלת ב- בזמביה, מלאווי , ומוזמביק
  10. ממערב טנזניה גובלת ברואנדה, בורונדי וקונגו
  11. טנזניה וישראל נמצאות על אותו קו האורך ולכן אותה השעה גם בישראל וגם בטנזניה
  12. נדרשת ויזה בכניסה למדינה בעלות של 50$ כדאי ושווה לעשות לפני דרך האתר הממשלתי- לינק מצרף כאן
  13. עוד מידע חשוב על טנזניה כאן
  14. מטבע מקומי הוא השילינג הטנזני- נהוג לשלם עם דולרים אמריקאים לשים לב שמקבלים רק דולרים חדשים משנת 2006
  15. כמובן שניתן לשלם גם בכרטיס אשראי
  16. פרדי מרקורי, הזמר של להקת הרוק ‘קווין’, נולד בזנזיבר בעיר סטונטאון.
                                                          
חיסונים:
השלב הבא שאסור לשכוח או להשתהות אתו יותר מידי (כמעט וקרה לי) אלו הם החיסונים שצריך לעשות כאשר נוסעים לטנזניה. בד"כ מקבלים סידרה של כמה זריקות. חלק מהן בתהליך שמתפרס על פני חודש שלם כמו חיסון נגד כלבת למשל, וזאת הסיבה שאין להתמהמה עם החיסונים מרגע שהחלטתם על יעד הנסיעה.
את החיסונים ניתן לקבל במרפאות מטיילים אשר נמצאות בכמה מקומות בארץ. למשל בתוך בית החולים מאיר. כאן למי שיש מושלם הרוויח בגדול. העלות עבור כל החיסונים עולה פחות מ-200 ₪ מי שלא היה לו מושלם שילם גם למעלה מ-2000 ₪.
הנה הכללית קיבלה פרסום חינם.
 איזה חיסונים צריך לקבל? את זה תשמעו בדיוק מהרופא המייעץ שיושב במרפאות המטיילים. מקבלים פנקס חיסונים צהוב וחובה לקחת אותו עימכם למקרה שתידרשו(ותידרשו) להציג בכניסה למדינה שקיבלתם חיסון כנדרש. יש חיסונים שמוגדרים כחובה. ויש מצב שלא יאשרו את כניסתכם למדינה אם לא חוסנתם-למשל החיסון נגד קדחת צהובה. תקבלו גם מרשם לכדורים נגד מלריה-כדורים ממש לא זולים.  לא להמעיט בחשיבות הכדורים הללו המלריה חיה ובועטת באפריקה. מסיפורים ששמענו מאנשים במקום, כמעט ואין מישהו שלא חלה במחלה המועברת ע"י עקיצת יתוש האנופולס הידוע מתקופת החלוצים והקדחת בשנות ההתיישבות של המאה הקודמת בביצות הארץ. אז יתושים יש בטנזניה והרבה.
כאן אני כבר נכנס לאיך אני חושב שהכי כדאי לטייל בטנזניה
לא טיול בקבוצה במיוחד אם אתם אוהבי צילום וציפורים במיוחד (כמוני) או אז הנהג שלכם יחזור הרבה פעמים לאחור כדי לתפוס את הציפור שזה אתה פסחתם עליה- בקבוצה זה לא כל כך עובד.
מה גם שהעלויות לטיול בסגנון הזה הן אפילו יותר זולות- אתם מזמינים לעצמכם את הטיול בטנזניה והגיפ הוא רק שלכם.
                                                          
רכב+נהג
זה השוני העיקרי בין הטיול הזה לבין מקומות אחרים בעולם שבהם יצא לי לטייל.
בכל הטיולים שעשיתי בעולם רק ב-3 מקומות השתמשתי בנהגים מקומיים מה שהוכיח את עצמו ב-3 המקרים. ברומניה באוגנדה וכאן בטנזניה...
למה נהג מקומי? ואיך הגעתי לתובנה הזאת שזה הדבר הכי טוב לעשות למען ההצלחה של הטיול?
חלק עיקרי של התשובה והיא מאוד ארוכה  מבוסס על החוויות שאתה חווה והמראות שאתה רואה במהלך הטיול עצמו. אני גם מביא את עניין הרכב והנהג לפני הלינה ,המסלול ,הלוגיסטיקה, המרת מטבע, קניות לטיול, ועוד. היות והנהג הוא גורם חשוב מאוד בכל הנושאים שהוזכרו.
אנסה למנות את הסיבות למה כן לקחת נהג מקומי:
                                                         
הכבישים: חלק גדול מאוד מהדרכים באפריקה הם דרכי עפר. ק"מ על ק"מ על ק"מ של דרכי עפר באיכות כזאת או אחרת בדרך כלל בינונית ומטה. דרכי העפר באיסלנד הם כמו אטוסטרדה 4 נתיבים ליד הדרכים הללו.(כמובן לא דרכי העפר בהר הגבוה של איסלנד).
הנהיגה היא בצד שמאל כבר סיבה מספקת לקחת נהג/מדריך
כפי שאתם רואים לפי הכמות שכתוב על הנושא שאני מתייחס ממש בכובד ראש לנושא. אז מעבר לסיבות הבטיחותיות יש עוד שורה של נימוקים למה לקחת נהג מקומי. אתם מגיעים לארץ שאתם לא מכירים את המנהגים שלה, המסורות השונות, צורות חיים, שבטים, סיפורים מקומיים ועוד. והנה יש אתכם שותף לטיול שמעשיר אתכם בהמון ידע ובהחלט צובע את הטיול שלכם בצבעים יפים יותר. הנהג גם ישמש כמגשר בנכם לבין המקומיים. במגוון נושאים שונים החל משפה וכלה במקרים שבהם המנהגים המקומיים עשויים להתנגש עם התרבות המערבית שממנה אתם באים.
הנהגים הללו הם גם מכונאים טובים ואל תתפלאו אם כלי הרכב שלכם יזדקק לאיזה תיקון או שניים במהלך הטיול. ואם הזכרנו תיקון אז כאשר שוכרים/מזמינים טיול מוודאים גם שהחברה שממנה הזמנתם מתחייבת לספק לכם רכב חלופי בהקדם האפשרי במקרה שבו חלילה הרכב שלכם מושבת. ואם יש לכם נהג מקומי הרי הוא זה שיטפל בזאת. היות והדרכים הן קשות למדי הסבירות שתתרחש תקלה מכאנית בכלי הרכב היא גדולה. אנחנו היינו צריכים פעמיים שהנהג יבצע תיקון ברכב. הוא עשה זאת בשעות שלא פגעו במהלך הטיול. גם תקרים קרו כמה פעמים ולהחליף גלגל ברכב הטיול זה לא עניין של מה בכך כשמסביב עשויים להיות חיות טרף.
מכיוון שהנהגים הללו נחשבים גם מדריכים. כמות הידע שלהם היא גדולה מאוד. דוברי אנגלית.  כשהם מגיעים לפארקים תמיד יעצרו אחד ליד השני ויבדקו איפה יש אטרקציות? איפה האריות? איפה יש פילים? וכו'. לא בטוח שכל אחד היה מסוגל להתחיל לשאול שאלות כאלו. מעבר לזה הם מכירים את כל שבילי הפארקים השונים הפרוסים ברחבי המדינה.  הנהגים/מדריכים הללו מכירים את כל ההיצע של מקומות הלינה בכל מקום ויביאו אתכם אליהם. בהחלט יש מצב שהם מרוויחים מזה משהו אבל זה קורה בכל מקום.
ואחרון חביב... במקום להיות מרוכז בכביש תוכל אתה שבדרך כלל נוהג בכל הטיולים ליהנות בשקט ממה שמתרחש מחוץ לכלי הרכב. ויש כל כך הרבה מה לראות
בכניסות לפארקים הנהג מבצע את סידורי הכניסה- והם ממש מוקפדים.
כמובן שאין שום מניעה שאתם תנהגו בעצמכם ברכב השכור ללא כל נהג אחר.
ולא לשכוח לתת טיפ יפה לנהג בסוף הטיול.
(ראו גם את האפשרות להזמנת כלי רכב שכור+נהג+לינות)

                                                             
לינה בטנזניה:
בהתאם למסלול הטיול אתם יכולים להזמין את מקומות הלינה שלכם. בסך הכול מסלול הטיול הוא מאוד מוגדר ואתה נע מיעד אחד ליעד שאחריו ואין לך "הסחות" של כל מיני נקודות עניין על הדרך. אם הזכרנו דולרים אזי המטבע המקומי הוא שילינג טנזני עם שער שמשתנה כל הזמן אז אין טעם לציין אותו כי שבוע הבא הוא יהיה לא רלוונטי-תבדקו במועד היציאה שלכם.
יש חברות שדרכם אתם יכולים גם להזמין רכב גם / או להזמין לינות וגם כמובן להזמין נהג וגם להזמין טיול שלם (מומלץ)
כמובן שיש עשרות חברות שעושות מגוון של טיולים בכל דרך שרק תרצו.
רשימה של כמעט כל חברה שעושה טיולים בטנזניה: 120  החברות המובילות
תוך כדי בדיקת מה יש לחברות להציע אפשר גם לקבל רעיונות להיכן ללכת ואיזה מסלול לעשות. יש כאן גם מספר ימי טיול ועלויות שונות טיול במספר ימי הטיול ואיזה סוג של טיול אתם רוצים לעשות החל מטיול חסכוני למי שישן באוהל ועד טיול אקסקלוסיבי למי שישן במלונות פאר.
כרטיס אשראי +כמה כסף לוקחים איתכם?
נתחיל עם כרטיס האשראי.
כרטיס אשראי עובד בערים הגדולות וגם שם, אז לא בכל מקום. להוציא כסף אפשר רק בערים מרכזיות. לאורך כל הטיול השתמשתי בכרטיס אשראי מספר מועט של פעמים ולרוב השתמשתי במזומן שלקחתי איתי מראש.
ונעבור למזומנים:
הכי טוב זה להגיע עם כמות מספקת של דולרים
שימו לב שהדולרים שאתם מביאים הם דולרים חדשים שהודפסו משנת 2006 ואילך. אחרת לא יקבלו אותם. על אותו משקל תשימו לב במקומות שאתם משלמים בדולרים ומקבלים עודף בדולרים שהם יהיו חדשים אחרת לא יקבלו אותם במקום הבא שאתם רוצים לשלם איתם. (מנסיון)
כדאי להמיר סכום כסף של כ-1000$-600$  לשילינגים מקומיים כדי שיהיה לכם במה לשלם במקומות שלא מקבלים דולרים או שעדיף לשלם במטבע המקומי. אמנם תקבלו מיליונים של שילינגים אבל הם "נשאבים" במהירות. למשל התשלום בתחנות הדלק ,מכולות, מסעדות שלא בבתי מלון, דוכני ירקות ופירות שעל הדרך,דוכני מזכרות ושווקים, התשלום הוא במטבע המקומי.
                                                           
מה עוד כדאי לדעת?
ביגוד- טנזניה מדינה גבוהה יחסית והטמ"פ בה הן בסך הכול נוחות . צריך להביא ביגוד קל ליום ופליז לערב בד"כ יספיק. אם אתם מטיילים במקומות גבוהים כמו הר קילימנג'רו אזי שם כבר צריך ציוד מתאים.. באזור מכתש נגורונגורו בלילה ממש קר- האזור בו לנים הוא גבוה
נעליים גבוהות להליכה וגרביים גדולות וארוכות שאפשר להכניס את שרוולי המכנס לתוך הגרביים. ככה עושים את כל הסיורים וזאת כדי למנוע מנמלי האש שללא ספק תיתקלו בהם מלהיכנס אל מתחת למכנס שלכם. עקיצה מנמלת אש תסב לכם כאב עז.
מעיל נגד גשם - יש גשם ובלא מעט מקרים הרבה גשם.אז מעיל זה פריט חובה.
אסור מעיל בצבע אדום בסיורי השימפנזים והגורילות. זה צבע שהם לא אוהבים לפי הסבר המדריכה באחד הסיורים כשהגענו עם מעיל אדום ואז הם מסתלקים מהמקום.(הקופים)
כובע ,משקפי שמש, קרם הגנה חובה-במיוחד על היד של הנוסע שליד הנהג זאת שעל החלון. השמש אולי לא חמה אבל הקרינה חזקה. בגד ים כדאי שיהיה למרות שלא בטוח שתשתמשו בו.
                                                             
אל-תוש- חובה. כנ"ל משחה להרגעה והקלה של עקיצות.
להתייעץ עם רופא המשפחה שלכם מה כדאי לכם לקחת איתכם בנוסף-מומלץ.
מתאם חשמל-בטנזניה משתמשים בזרם של 220V אולם התקעים מיוחדים תקע רק של 2 פינים לא יכנס לשקע כמו באירופה יש פין שלישי שלמעשה מאפשר את כניסת  התקע לשקע.
אם הזכרנו חשמל אזי וודאו שיש עימכם בטרייה נוספת לגיבוי במיוחד אלה שיש להם מצלמות עם בטריות מיוחדות. ולהטעין אותן תמיד כשאתם לנים במקום שיש בו חשמל.
חובבי צילום כדאי לוודא כמות מספקת של בטריות- האמינו לי נגמרות מהר גם אם ברכב יש פאנל חשמלי במיוחד לצורך הטענה.
יש הרבה מקומות שפשוט אין חשמל או שמכבים את החשמל בלילה. קחו גם ממיר שיודע להמיר את מתח הרכב ל-220 וולט בשביל טעינה של הבטריות הללו. בגלל הגודל שלו לא תמיד נכנס לשקע מצת הסיגריות.
כמו החשמל גם נושא האינטרנט הוא בעייתי. יהיו לכם הרבה לילות עם הרבה זמן איכות ביחד עם בן/בת הזוג שלכם. פשוט אין אינטרנט. ואם יש אז מגמגם. במלונות מפוארים הוא עובד יפה. לפחות באלו שהיינו או עברנו דרכם לאיזו פעילות.
בלינות שטח יש לרוב אינטרנט בחדר האוכל או במה שנקרא הלובי המקומי.
                                                            
הביטחון האישי – בסך הכול ההרגשה למי שמטייל בטנזניה היא טובה. האנשים מאוד ידידותיים ומחייכים רבות. ואם כל זאת מומלץ לא לנהוג בכבישים או להסתובב ברחובות אחרי 7 בערב. לא לקחת איתכם תכשיטים ובערים הגדולות לשמור על החפצים שלכם היטב גם אם אתם ברכב. לסגור חלונות זה די מתבקש ולשמור את הידיים בתוך הרכב. במיוחד את זאת עם השעון.
צילום אנשים מקומיים- זה נושא חשוב מאוד. יש להימנע מלצלם אנשים יש אמונה הרווחת באפריקה שכאשר מצלמים מישהו זה כמו לגנוב לו את הנשמה. בד"כ תשלום לפני מיישר את ההדורים. אז כדאי לשים לב לזה ולהימנע מאי נעימות שיכולה להיות גדולה. מעבר לזה נכונה לכם חווית צילום אמיתית של טבע. חיות. ציפורים,צבעים,שקיעות,ועוד.
מסלולי הטיול בטנזניה למרות הדרכים שבחלקן הגדול הן דרכי עפר-  בסך הכול מאוד שבלוניים וכמעט כל מי שמטייל ברחבי המדינה עושה את אותם המסלולים על אותה הדרך.
 
מה אסור לפספס בטנזניה?
 לא אצטט אחרים-הנה לינק למטרה הזאת
 
                                                            

מסלול הספארי שאני עשיתי

באמצעות חברת  Trip Quest  המקומית והמומלצת
מסלול ספארי קצר:
יום 1: - נמל התעופה קילימנג'רו לארושה 
איסוף משדה התעופה קילימנג'רו (JRO) בשעה 13:10 והעברה למלון בוטיק וספא Tulia בארושה; זהו יום מנוחה, לא יתקיימו פעילויות ביום זה.
אם נוחתים מוקדם אפשר לנסוע לטייל בפארק ארושה .
                                                            
 

                                                            

יום 2- נצא מארושה לצפון סרנגטי (טיסה) 
איסוף ממלון ארושה בשעה 07:30 בבוקר ונסע לשדה התעופה ארושה לטיסה לקוגטנדה (צפון סרנגטי). הטיסה תגיע בסביבות השעה 11:00 בבוקר, והמדריך יחכה לכם לאיסוף מהשדה אחרי הנחיתה מכאן הוא אתכם למסלול עם ארוחת צהריים ארוזה לנסיעות ברחבי השמורה. נוכל לראות חיות בר מקומיות כמו זברות, טופי, צבי, תאואים, נמרים ואריות. נשהה קצת בנהר המארה, שם נאכל את ארוחת הצהריים , נמשיך בנסיעות ברחבי השמורה עד הערב, ונגיע ללינה ולארוחת ערב חמה משביעה ומנוחת לילה.

                                                            
 
יום 3: - טיולי משחק של יום שלם בצפון סרנגטי
נצא לטיול ספארי ליום שלם בצפון סרנגטי (אזור קוגטנדה/מארה) כדי לראות את ההגירה הגדולה. למעלה משני מיליון גנו, זברות וצבאים נעים במערכות האקולוגיות של סרנגטי, כולם מחפשים מרעה ירוק. הנוף המרהיב לתפוס במצלמה ובעין את אלפי הגנו החוצים את נהר המארה הגדול הוא ללא ספק אחד השיאים בטיול בטנזניה. אם יש מזל(קצת קשה לקרוא לזה מזל)  ניתן לצפות בתנינים הצדים את החיות החוצות את הנהר כאשר חציית הנהר מתרחשת. הנסיעה בשמורה  עם פיקניק ארוחת הצהריים וחזרה ללינה לארוחת ערב ולינה. אפשרות לפעילויות אופציונליות ביום זה יהיו שייט בכדור פורח כדי לראות את הנדידה מהאוויר בעלות נוספת.

                                                           

יום 4: - מעבר מצפון סרנגטי למרכז סרנגטי (נסיעות בשמורה בצפון סרנגטי)
נאכל ארוחת בוקר מוקדמת ונצא למרכז סרנגטי עם נסיעות  קצרות בבוקר וארוחת צהריים לפיקניק . כל זאת כדי למצוא את חיות הבר  המורכבות מהעדרים הגדולים של תאואים, אריות, פילים, ג'ירפות, אלפי אילנדים, טופי, קונגוני, אימפלה וצבאי הגרנט. , ורבים נוספים במרכז סרנגטי, צאו לארוחת ערב חמה וטעימה ולינה לפי בחירת מקום הלינה. הנסיעה מצפון סרנגטי למרכז סרנגטי תהיה בסביבות 4-5 שעות.

                                                             
 
יום 5: - יום שלם של טיול במרכז סרנגטי
ארוחת בוקר מוקדמת, ונצא לנסיעה במשחק בסרנגטי. ננסה לזהות כמה שיותר חיות, כולל ה-BIG 5 (פיל אפריקאי, אריה, נמר, קייפ באפלו וקרנף). הסרנגטי המדהים מפורסם בזכות הנדידה הגדולה, שהיא תופעת טבע של תנועה של מספר רב של  עדרים גדולים של באפלו, ג'ירפות ארוכות, חתולים גדולים וכל שאר תושבי הפארק. לאחר בילוי של יום מושלם בטבע, אנו חוזרים ללודג'  ונשארים ללינה.

                                                           

יום 6: - ביום זה ניסע ממרכז סרנגטי לנגורונגורו/קראטו (נסיעות ספארי במרכז סרנגטי)
נתעורר מוקדם בבוקר, נאכל ארוחת בוקר טובה, צ'ק אאוט ממקום האירוח, ונצא לנסיעות בספארי על הבוקר. בטיולי הספארי בבוקר בסרנגטי צופים בבעלי חיים רבים, כולל  5 הגדולים  וחיות בר אחרות. לאחר מכן נמשיך לכיוון נגורונגורו ללינה בקארטו/על מכתש נגורונגורו. ארוחת ערב ומנוחת לילה לקראת חקר המכתש מחר. פעילויות אופציונליות ביום זה יהיו ביקור בכפר מסאי או הליכה על מכתש Ngorongoro עם ריינג'ר חמוש בעלות נוספת.

                                                           
 
יום 7: - סיור במכתש נגורונגורו (אישור של 6 שעות) ומשם נמשיך לאגם איאסי
עם יציאה מוקדמת לאחר ארוחת הבוקר נרד למכתש Ngorongoro. תרדו אל המכתש ל-6 שעות של צפייה במשחק עם ארוחת צהריים לפיקניק. כאן נוכל לראות ריכוז מרהיב של חיות בר, כולל ה-BIG 5. סעו על פני היער הצפוף וליד אגם הסודה ותיהנו מצפייה במגוון חיות ציפורים. יהיה לכם סיור של 5 שעות במכתש ו-30 דקות לכניסה וליציאה מהמכתש- וכדאי לדעת שהרשויות מאוד מקפידות על כך. לאחר הספארי נמשיך לאגם איאסי ואחריו לינה באזור.

                                                           
 
יום 8: - אגם איאסי ל-Tarangire (ביקור שבט ותרבות בשבט הדזבה)
מוקדם בשעה 08:00 יתחיל המסע להדזבה ושיבוש לצורך הפעילויות. השתתפות בפעילויות יומיומיות שהיא אינטראקטיבית תיתן את כל תמונת חיי היומיום של קבוצה זו הניזונה באמצעות ציד, ואיסוף פירות ודבש. זה יהיה רגע נחמד ללמוד יותר על האנשים האלה נבקר גם שבט של בושמנים ונצא לציד איתם ומאוחר יותר נדרים לשמורת טרנגירי וללינה באזור.

                                                          
 
יום 9: - טרנג'ירי לארושה שהייה 
לאחר ארוחת הבוקר, תצאו לנסיעותספארי בפאר היפה טרנגירי.  הפארק הלאומי Tarangire מורכב מנופים שונים, כולל רכסים גרניטיים, עמקי נהרות והחלפות. בפארק יש גם אזורים רבים לצפייה  כדי לראות את חיות הבר מקרוב. זה נותן לך תחושה של תרבות אפריקאית אותנטית באזור הכפרי של טנזניה. בעונה היבשה, נהר ה-Tarangire הוא אבן שואבת לבעלי חיים נודדים כמו פילים, חיות גנו, זברה, הרטביסט, צבי, באפלו ובעלי חיים רבים אחרים. די קל לזהות את האריות בשלב זה. לאחר השלמת המסע המרגש, נחזור לארושה לסיום הספארי כולו בסביבות השעה 17:30.
                                                         
יום 10: - מלון ארושה צ'ק-אאוט וירידה לשדה התעופה קילימנג'רו/ארושה.
אם יש לכם זמן עד לטיסה כדאי לטייל קצת בארושה ולא לוותר על מרכז התרבות האפריקנית וגם פארק הזוחלים שקצת מרוחק מהעיר הוא יעד מעניין.
מכאן ניסע לשדה התעופה לטיסת ההמשך שלנו לבית או לזנזיבר.
                                                         

אלבום מס 1 תמונות טנזניה
אלבום מס 2 תמונות טנזניה
למעוניינים במידע : נא ליצור קשר עם דוידי קליר מסלולי טיול 0547411949


 
 
 
 
 







 
 
השימוש בכל המידע שמופיע כאן ובמסלולים המתוארים בהמשך הוא על אחריות המטייל בלבד.
אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי כל חלק מן המסלול בלא קבלת הסכמתו של דוידי קליר בכתב ומראש.
דוידי קליר אינו אחראי בשום מקרה ואופן לשימוש שנעשה במידע המצוי במסלול המתואר בהמשך.
דוידי קליר לא יהיה אחראי לשום נזק ישיר או עקיף, כספי או אחר, שייגרם למשתמש במסלול המוצע
.
2024 © כל הזכויות שמורות לדוידי קליר